Afspraak maken

Salade van gestoomde groenten met thaise pindadressing en krokante rijstnoedels


Over dit gerecht

Voorgerecht
Bereiding met stoomoven
Voor 4 personen

Ingrediënten

Groenten en kruiden
400 g gemengde groenten
(bv wortel, sperciebonen, chinese
kool, bloemkool, broccoli, taugé
etc.)
2 eieren
2 takjes munt
2 takjes koriander
½ el zwart sesamzaad

Pindadressing
175 g ongezouten pinda’s
200 ml kokosmelk (half blikje)
1 el rode thaise currypasta
4 el (palm)suiker
1 tl zout
2 el appelciderazijn
125 ml water

Rijstnoedels
100 ml plantaardige olie
40 g dunne rijstnoedels
(1 of 2 mm)

Download PDF

Bereidingswijze 

Pindadressing:
• Doe de pinda’s in de hakbeker van de staafmixer en pureer tot een gladde massa.
• Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng al roerend rustig aan de kook. Laat vervolgens 4 minuten heel zachtjes doorkoken, blijf af en toe roeren. Proef de saus en voeg eventueel extra zout, suiker of azijn toe.
• Laat afkoelen tot kamertemperatuur of iets warmer. De dressing moet vrij vloeibaar zijn, dus voeg eventueel nog een beetje water toe als dat nodig is.

Groenten en kruiden:
• Was en schil de groenten waar nodig en snijd in hapklare stukken. Houd de  groentensoorten apart.
• Kijk nu in de Stoomtabel welke kooktijd de verschillende groenten en de eieren nodig hebben, houd een iets kortere tjd aan voor een knapperiger resultaat.
• Stel de combi stoomoven in op stomen, 100 ℃.
• Doe de groente met de langste kooktijd in de stoompan, houd ruimte voor de volgende items. Bekijk aan de hand van de kooktijd van de volgende groente hoelang de eerste in de oven moet. Voeg vervolgens de tweede groente toe en herhaal deze stap. Ga zo door tot alle groenten bereid zijn. Haal de schaal dan uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.
• Scheur intussen de kruiden in stukjes en meng door elkaar.

Rijstnoedels:
• Verhit de olie in een steelpan tot 180 ℃
• Breek de rijstnoedels in wat stukken en frituur beetje bij beetje een paar seconden in de hete olie. Draai om indien nodig.
• Haal de noedels uit de olie met de schuimspaan en laat ze afkoelen op een bord met keukenpapier.

Afmaken en serveren
• Meng de groenten en kruiden en verdeel dit mengsel over vier diepe borden. besprenkel rijkelijk met de saus. Garneer
met de krokante noedels en het sesamzaad. Geef de rest van de saus er in een bakje bij.