In Inspiratiehuis 20|20 kunt u de mogelijkheden ervaren van de keukenapparatuur van de merken Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF. Hieronder vindt u alvast een aantal ideeën voor uw (nieuwe) keuken en de heerlijkste recepten uit de kookschool van inspiratiehuis 20|20.
Laat u inspireren door de recepten van de koks van inspiratiehuis 20|20. Via onderstaande link vindt u per merk de recepten die tijdens de verschillende demonstraties en workshops worden bereid.
Eet smakelijk!
Wat verwacht u van een oven, hoe wordt deze gebruikt in het dagelijks leven en hoe kan je dit apparaat nog veel beter benutten? De oven kan tegenwoordig zoveel meer dan alleen bakken.
Laat u inspireren met deze video’s en zie wat de Siemens ovens u kunnen bieden.
Bosch maakt het je graag gemakkelijk in de keuken. Niet alleen om snel een maaltijd op tafel te zetten, maar ook om gezond te kunnen leven. Of je nu alleen bent, samen of een groot gezin moet verzorgen. Maar Bosch apparatuur is niet alleen praktisch en veelzijdig, de apparatuur is ook een lust voor het oog. Dit laat vtwonen zien in hun magazine, maar sinds kort ook op tv in Weer verliefd op je huis op SBS6.
Keuken make-overs
In 8 afleveringen worden uiteenlopende gezinnen blij gemaakt met een make-over van hun huis. De keuken, tegenwoordig een belangrijke centrale plek in het huis, wordt ook onder handen genomen. Van een gezinskeuken met een extra grote koel-vriescombinatie die alles lang vers houdt tot een stoere keuken waar de Bosch Carbon Black apparaten goed tot hun recht komen.
Neem een kijkje
Neem een kijkje op de Bosch website en laat je inspireren. Bekijk de afleveringen van Weer verliefd op je huis waarin bewoners hun gehele huis inclusief keuken getransformeerd zien en de 360-graden-tours waarmee je een kijkje krijgt in verschillende keukens.
Lees meer> vtwonen (bosch-home.nl)
Gas of inductie?
In inspiratiehuis 20|20 krijgen onze adviseurs vaak de vraag wat het verschil is tussen koken op gas en koken op inductie. Beide manieren van koken hebben voor- en nadelen. De aanschafkosten van een gaskookplaat liggen lager dan die van een inductiekookplaat, de meeste woningen hebben een gasaansluiting en het gebruik van gas is goedkoper dan elektriciteit. Bij inductiekoken kan het nodig zijn om nieuwe pannen aan te schaffen. Dit vanwege het verschil in warmteoverdracht. De bodem van de pan dient bij inductiekoken magnetisch te zijn. De warmte bevindt zich alleen waar dat nodig is, onder de pannen. De plaat wordt dus nauwelijks warm, wat het een hele veilige manier van koken maakt. Bij koken op gas gaat er veel warmte naast de pan verloren, waardoor het rendement aanzienlijk lager is. Inductiekoken is sneller en nauwkeuriger. Dan is er nog de kwestie schoonmaken, dat kost bij een gaskookplaat wat meer moeite, een inductiekookplaat is dankzij het gladde oppervlak met een doekje in een mum van tijd weer schoon. Daarbij zijn inductieplaten voorzien van allerlei moderne snufjes, denk bijvoorbeeld aan ingebouwde afzuiging. Kiest u voor koken op inductie, houdt u er dan wel rekening mee dat er een aparte elektriciteitsgroep aangelegd moet worden in de meterkast voor de keuken.
Bakoven, stoomoven, combi-bakoven, combi-magnetron?
Bakken, braden, grillen, opwarmen of ontdooien. Zoveel apparaten met zoveel verschillende functies. Welke is de juiste keuze voor uw keuken? Uiteindelijk draait het allemaal om waar u de apparaten voor wilt gebruiken. Een bakoven is perfect voor bakken, braden en grillen. Voor enkel opwarmen en ontdooien is een magnetron voldoende, en een stoomoven past weer perfect in een gezonde levensstijl. Door het bereiden met stoom blijven voedingsstoffen, kleur, smaak en textuur beter behouden. Kies voor een combi-stoomoven of een combi-magnetron als u twee bereidingswijzen wilt kunnen combineren.
Maak de juiste keuze, laat u goed adviseren.
Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de belangrijkste functionaliteiten en weetjes van vier grote merken op het gebied van keukenapparatuur. Ze lichten alle voor- en nadelen toe en beantwoorden uw vragen. Zo maakt u een weldoordachte keuze die aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften. Het is ook mogelijk een demonstratie te volgen, waarin u van dichtbij ervaart hoe de apparaten werken.
De keuken is een plek om samen te komen, de dag door te nemen en te genieten van heerlijke maaltijden. Kortom: het hart van uw huis. Maar bovenal is het de plek waar, iedere dag, eten wordt bereid. In veel gevallen wordt er bij het uitzoeken van een nieuwe keuken vooral nagedacht over de hoeveelheid opbergruimte. Maar omdat de keuken echt een werkplek is, is een goede indeling nog belangrijker.
De werkdriehoek
Een keukenspecialist of keukenvakhandel helpt u bij het ontwerp van de keuken. Het is daarbij van belang dat de indeling van de keuken op de verschillende activiteiten wordt afgestemd. Zo voorkomt u onnodig lopen en verplaatsen van spullen. De kookplaat, gootsteen en koelkast bepalen de afstand die u aflegt tijdens het koken. Samen worden deze elementen de werkdriehoek genoemd. Deze driehoek mag om gemaks- en veiligheidsredenen niet onderbroken worden, vooral de route tussen kookplaat en gootsteen niet.
Ergonomie in ieder keukenontwerp
De mogelijkheden bij het ontwerp van een keuken zijn vrijwel eindeloos. Afhankelijk van uw woning is een L-vormige, U-vormige of parallelle keuken mogelijk. Of misschien kiest u voor de moderne look van een kookeiland. Bij deze vormen valt de driehoek tussen kookplaat, gootsteen en koelkast eenvoudig op te meten. De loopafstand berekent u door de lengte van de zijden op te tellen. Bij een ergonomische keuken zal deze rond de 6 meter liggen. Maar wat te doen bij een I-vormige keuken? Ideaal voor kleinere ruimtes, echter het minst ergonomisch. Uw keukenspecialist helpt u bij het kiezen van de beste keukenindeling, mét de juiste ergonomische afmetingen.
De juiste inbouwapparatuur
Naast de indeling bepaalt ook de inbouwapparatuur voor een groot deel het gebruiksplezier van uw keuken. De perfecte plek om uw oriëntatieproces te starten, is inspiratiehuis 20|20. Bezoek onze verschillende showrooms en beoordeel zelf het design, gebruiksgemak en de talloze mogelijkheden van onze inbouwapparatuur. Bang dat u door de bomen het bos niet meer ziet? Geen zorgen, onze deskundige adviseurs staan klaar om advies op maat te geven. Kom vrijblijvend een keer langs, of maak een afspraak.
Het is slijtvast, onderhoudsvriendelijk en hartstikke trendy: roestvrij staal. Het materiaal is niet weg te denken uit horeca-keukens, en wint dankzij de moderne en strakke uitstraling nu ook aan populariteit bij mensen thuis. Een volledig roestvrijstalen keuken, of een aantal rvs apparaten als blikvangers: met dit materiaal kunt u alle kanten op.
Gedurfde look
Een werkblad van rvs is hittebestendig en waterafstotend. Niet alleen praktisch, ook een goede basis voor een moderne en stoere sfeer in de keuken. Hetzelfde geldt voor een roestvrijstalen achterwand. Perfect om de muur achter uw kookplaat te beschermen tegen vuil en vetspetters. Of voorzie de wand over de gehele lengte van het aanrecht van roestvrij staal. En keukenkastjes van rvs lijken misschien iets teveel van het goede, maar vormen samen met warme materialen zoals een houten vloer en accessoires een prachtig geheel.
Subtiele details
Bang dat de keuken te kil wordt met al dat glimmende rvs? Ga dan voor een subtielere aanwezigheid en laat rvs op verschillende plekken terugkomen. Combineer bijvoorbeeld de spoelbak, afzuigkap en de handgrepen van de kastjes. Of kies voor een mix van verschillende roestvrijstalen apparaten, zoals een vrijstaande vaatwasser en Amerikaanse side-by-side rvs koelkast.
Van rvs kookplaat tot koelkast
Een ruime keuze aan rvs keukenapparaten vindt u in inspiratiehuis 20|20 te Hoofddorp. Ontdek verschillende collecties van de merken Bosch, Siemens, NEFF en Gaggenau. Laat uw handen glijden over het rvs van Bosch koelkasten, ontdek het donkere blackSteel rvs in de prachtig vormgegeven ovens van Siemens, probeer de roestvrijstalen greep van de unieke Slide&Hide® oven van NEFF of vergaap u aan de wijnklimaatkasten met rvs van Gaggenau. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak met een van onze adviseurs.
Bron: vtwonen. Fotografie: Margriet Hoekstra