Afspraak maken

Inspiratie


In inspiratiehuis 20|20 kunt u de mogelijkheden ervaren van de keukenapparatuur van de merken Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF.  Hieronder vindt u alvast een aantal ideeën voor uw (nieuwe) keuken en de heerlijkste recepten uit de kookschool van inspiratiehuis 20|20.

Recepten

Laat u inspireren door de recepten van de koks van inspiratiehuis 20|20. Via onderstaande link vindt u per merk de recepten die tijdens de verschillende demonstraties en workshops worden bereid.
Eet smakelijk!

Naar de recepten

VT Wonen Bredevoort_MG_1520.JPG

Ontdek de veelzijdigheid van roestvrij staal

Het is slijtvast, onderhoudsvriendelijk en hartstikke trendy: roestvrij staal. Het materiaal is niet weg te denken uit horeca-keukens, en wint dankzij de moderne en strakke uitstraling nu ook aan populariteit bij mensen thuis. Een volledig roestvrijstalen keuken, of een aantal rvs apparaten als blikvangers: met dit materiaal kunt u alle kanten op.

Gedurfde look
Een werkblad van rvs is hittebestendig en waterafstotend. Niet alleen praktisch, ook een goede basis voor een moderne en stoere sfeer in de keuken. Hetzelfde geldt voor een roestvrijstalen achterwand. Perfect om de muur achter uw kookplaat te beschermen tegen vuil en vetspetters. Of voorzie de wand over de gehele lengte van het aanrecht van roestvrij staal. En keukenkastjes van rvs lijken misschien iets teveel van het goede, maar vormen samen met warme materialen zoals een houten vloer en accessoires een prachtig geheel.

Subtiele details
Bang dat de keuken te kil wordt met al dat glimmende rvs? Ga dan voor een subtielere aanwezigheid en laat rvs op verschillende plekken terugkomen. Combineer bijvoorbeeld de spoelbak, afzuigkap en de handgrepen van de kastjes. Of kies voor een mix van verschillende roestvrijstalen apparaten, zoals een vrijstaande vaatwasser en Amerikaanse side-by-side rvs koelkast.

Van rvs kookplaat tot koelkast
Een ruime keuze aan rvs keukenapparaten vindt u in inspiratiehuis 20|20 te Hoofddorp. Ontdek verschillende collecties van de merken Bosch, Siemens, NEFF en Gaggenau. Laat uw handen glijden over het rvs van Bosch koelkasten, ontdek het donkere blackSteel rvs in de prachtig vormgegeven ovens van Siemens, probeer de roestvrijstalen greep van de unieke Slide&Hide® oven van NEFF of vergaap u aan de wijnklimaatkasten met rvs van Gaggenau. Liever persoonlijk advies? Maak een afspraak met een van onze adviseurs. 

Bron: vtwonen. Fotografie: Margriet Hoekstra

VT Wonen Bredevoort_MG_1546.JPG

De ideale keuken begint bij de perfecte werkdriehoek én de juiste apparaten

De keuken is een plek om samen te komen, de dag door te nemen en te genieten van heerlijke maaltijden. Kortom: het hart van uw huis. Maar bovenal is het de plek waar, iedere dag, eten wordt bereid. In veel gevallen wordt er bij het uitzoeken van een nieuwe keuken vooral nagedacht over de hoeveelheid opbergruimte. Maar omdat de keuken echt een werkplek is, is een goede indeling nog belangrijker.

De werkdriehoek
Een keukenspecialist of keukenvakhandel helpt u bij het ontwerp van de keuken. Het is daarbij van belang dat de indeling van de keuken op de verschillende activiteiten wordt afgestemd. Zo voorkomt u onnodig lopen en verplaatsen van spullen. De kookplaat, gootsteen en koelkast bepalen de afstand die u aflegt tijdens het koken. Samen worden deze elementen de werkdriehoek genoemd. Deze driehoek mag om gemaks- en veiligheidsredenen niet onderbroken worden, vooral de route tussen kookplaat en gootsteen niet.

Ergonomie in ieder keukenontwerp
De mogelijkheden bij het ontwerp van een keuken zijn vrijwel eindeloos. Afhankelijk van uw woning is een L-vormige, U-vormige of parallelle keuken mogelijk. Of misschien kiest u voor de moderne look van een kookeiland. Bij deze vormen valt de driehoek tussen kookplaat, gootsteen en koelkast eenvoudig op te meten. De loopafstand berekent u door de lengte van de zijden op te tellen. Bij een ergonomische keuken zal deze rond de 6 meter liggen. Maar wat te doen bij een I-vormige keuken? Ideaal voor kleinere ruimtes, echter het minst ergonomisch. Uw keukenspecialist helpt u bij het kiezen van de beste keukenindeling, mét de juiste ergonomische afmetingen.

De juiste inbouwapparatuur
Naast de indeling bepaalt ook de inbouwapparatuur voor een groot deel het gebruiksplezier van uw keuken. De perfecte plek om uw oriëntatieproces te starten, is inspiratiehuis 20|20. Bezoek onze verschillende showrooms en beoordeel zelf het design, gebruiksgemak en de talloze mogelijkheden van onze inbouwapparatuur. Bang dat u door de bomen het bos niet meer ziet? Geen zorgen, onze deskundige adviseurs staan klaar om advies op maat te geven. Kom vrijblijvend een keer langs, of maak een afspraak.

Bron: vtwonen. Fotografie: Margriet Hoekstra