Inspiratiehuis - recept - Clafoutis

Clafoutis

Clafoutis

Benodigdheden

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 8 personen

    Ingrediënten Clafoutis:

    • 125 gr gele basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 2 eidooiers
    • 250 ml slagroom
    • 2 el bloem
    • 60 g amandelmeel
    • snufje zout
    • 1 el kristalsuiker
    • 400 g gemengd rood fruit
    • zachte boter om in te vetten

Bereiding

Bereidingswijze Clafoutis:

  1. Verwarm de oven voor op 170℃ ¹
  2. Draai alle ingrediënten behalve het fruit, de kristalsuiker en de boter tot een glad beslag.
  3. Vet een ronde lage taart- of vlaaivorm in met boter en strooi daar de kristalsuiker overheen.
  4. Verspreid het fruit over de bodem en giet het beslag er overheen.
  5. Bak de clafoutis gaar en goudbruin in 20-25 minuten.

Opmaken en serveren:

Laat de taart afkoelen tot lauwwarm alvorens haar te serveren. Snij de Clafoutis met rood fruit en amandel in 8 punten.

Tip:

¹ Voeg gemiddeld stoom toe.

 

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies