Hoofdgerecht
Franse keuken
Bereidingstijd: 45 minuten (+20 minuten wacht-/oventijd)
Voor 4 personen
Spinaziesoep
1 ui
1 stengel bleekselderij
300 g bladspinazie
500 ml kippenbouillon
100 ml slagroom
½ citroen
Croutons
2 sneden oud witbrood
1 teen knoflook
1 takje tijm
3 el plantaardige olie
2 el geraspte Parmezaan
Materialen
• lepels
• staafmixer
• grote kommen
Bereidingswijze:
Spinaziesoep
• Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
• Verhit een pan voor op inductie stand 8, doe er wat olie in en fruit de ui en selderij glazig.
• Voeg dan de spinazie toe en laat deze een minuut meebakken. Voeg dan de bouillon en room toe en breng weer aan de kook.
• Verlaag de inductieplaat naar stand 3-4 en laat de soep 10 minuten heel zacht pruttelen.
• Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met citroensap
Croutons
• Verwarm de oven voor op 180℃ hete lucht met geringe stoomtoevoeging.
• Neem bij voorkeur grof brood, liefst zuurdesem of ciabatta. Verwijder de korst en snijd het brood in blokjes.
• Hak de knoflook fijn en doe doe met de tijm en broodblokjes in een kom.
• Voeg de olie toe en peper en zout, meng goed. Meng er tot slot de kaas doorheen.
• Bedek een ovenplaat met bakpapier en spreid er de croutons op uit. Bak de croutons in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Afmaken en serveren
Schenk de soep in voorverwarmde kommen of diepe borden. schep er op het laatste moment de croutons op en garneer met een paar blaadjes spinazie.