Afspraak maken

Sticky chicken met bimi en gestoomde rijst


Over dit gerecht

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

Kip en bimi
500 g Kippen dijfilet
1 teen knoflook
1 el five spice poeder
1 tl sambal badjak
1 el sojasaus (kikkoman)
1 el zonnebloemolie
200 g bimi (of broccoli
indien niet
verkrijgbaar)
2 st lenteui

Saus
2 el oestersaus
1 el soyasaus (Kikkoman)
3 el rijstazijn
2 el honing
1 el bruine suiker
4 cm gember
1 limoen
½ glas water

Rijst
250 g pandanrijst
500 ml water

Materialen
• zeef
• keukenpapier
• mengkommen
• ijsblokjes

Download PDF

Kip en bimi
• Schil, plet en hak de knoflook.
• Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
• Doe de kip in deze marinade en zet 4-24 uur weg in de koelkast.
• Doe de bimi in een stoompan met gaatjes en stoom beetgaar in 8 minuten.
Spoel de Bimi onder koud water om verder garen te voorkomen.
• Snijd de lenteui in stukken van 4 cm en vervolgens in dunne lange repen. Leg
de repen in ijswater om ze mooi op te laten krullen.

Saus
• Rasp de schil van de limoen en snijd de helft van de gember in dunne plakjes.
Snijd de rest van de gember in heel kleine blokjes.
• Doe limoenschil, gemberplakjes en de rest van de ingrediënten (behalve
gemberblokjes en limoen) bij elkaar in een steelpan en breng aan de kook.
• Laat de saus inkoken tot ongeveer de helft en proef. Voeg eventueel meer
azijn, honing, suiker, limoensap of sojasaus toe om de saus optimaal op smaak
te brengen. Het resultaat hoort lekker scherp zoetzuur te zijn.
• Zeef de saus en voeg de gemberblokjes toe. Zet weg tot verder gebruik.

Rijst
• Doe de rijst in een kleine gesloten stoombak en giet er 500 ml water overheen.
• Stel de combi stoomoven in op stomen, 100 ℃.
• Stoom de rijst in 20 minuten gaar in de oven.

Afmaken en serveren
• Haal de kip uit de marinade en dep deze droog.
• Verhit een paar lepels olie in een koekenpan en bak daarin de kip mooi bruin en krokant.
• Doe dan de saus bij de kip en laat deze nog een paar minuten zachtjes doorkoken.
• Warm in de tussentijd de rijst en de bimi op in de oven en laat de lenteui op keukenpapier uitlekken.
• Verdeel de bimi over de voorverwarmde borden en leg er de kip op. Schep er rijkelijk extra saus overheen en garneer
met de lenteui.
• Serveer de rijst er apart bij.