Afspraak maken

Scones met maanzaad en jam van rood fruit en gember


Over dit gerecht

Nagerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

Scones
• 250 g bloem
• 60 g koude boter
• 2 zakjes bakpoeder (25g)
• ¼ tl zout
• 150 g karnemelk
• 1 el maanzaad

Jam en room
• 100 g gemengd rood fruit
• 100 g suiker
• ½ citroen
• 2 cm verse gember
• 100 ml slagroom

Materialen
Steelpan, bakpapier, grote kommen, keukenmachine / mixer

Download PDF

Scones
• Verwarm de oven voor op 220° C, 4-D hetelucht, gemiddeld
stoom.
• Kruimel de bloem, boter, bakpoeder en zout samen in een kom
tot een zanderig mengsel. Voeg de karnemelk en maanzaad toe,
meng voorzichtig en vorm tot een deeg.
• Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg egaal uit tot een
dikte van 3 cm.
• Steek hier ronde vormpjes uit en leg die op een ovenplaat met
bakpapier.
• Bak de scones in ongeveer 16 minuten goudbruin in de oven.
• Haal ze uit de oven en laat ze op een ovenrek afkoelen.

Jam en room
• Rasp de schil van de citroen en hak de gember fijn.
• Doe alle ingrediënten in een pan en breng aan de kook.
• Laat de jam 7 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen n een
kom.
• Klop de room stijf met een snufje zout

Afmaken en serveren
• Snijd de scones doormidden en doe er slagroom en vervolgens
jam op.
• Leg de bovenste helft er schuin op en serveer.