Afspraak maken

Poke met gestoomde groenten, ei en garnalen


Over dit gerecht

Voorgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

Rijst
• 150 g sushi rijst
• 250 ml water
• 1 el rijstazijn
• 1 el mirin
• ½ tl zout

Groenten, ei, gamba
Ingrediënten:
• 400 g gemengde groenten (bv wortel, sperciebonen,
chinese kool, bloemkool, broccoli, taugé etc.)
• 2 eieren
• 8 st gamba’s

Dressing
• 1 el Kikkoman sojasaus
• ½ el rijstazijn
• 1 erwtje wasabi
• 1 el sesamolie

Garnering
• 1 vel nori
• 4 takjes koriander
• 1 el furikake

 

Download PDF

Rijst
• Spoel de rijst in een zeef onder de kraan totdat het water dat
eruit komt niet meer troebel is.
• Verwarm de Combi stoomoven voor op 100° C, 100% stoom.
• Doe de rijst met het water en een snuf zout in een kleine dichte
ovenpan en verspreid de rijst over de bodem. Zet de rijst in de
stoomoven en stoom gaar in 20 minuten.
• Doe de rijst als ze gaar is over in een grote kom en voeg al
roerend azijn, mirin en zout toe. Koel de rijst tot lauwwarm,
schep af en toe even door.

Groenten, ei, gamba
• Was en schil de groenten waar nodig en snijd in hapklare
stukken. Houd de groentensoorten apart.
• Stel de combi stoomoven in op stomen, 100° C.
• Doe de hardere groentes, bijvoorbeeld sperciebonen en wortel,
in de stoompan en houd ruimte voor de volgende items. Stoom
deze groenten 5 minuten. Doe dan de overige groenten, de
eieren en de gamba’s erbij en stoom nog eens 8 minuten.
• Haal de schaal dan uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.

Dressing
• Doe alle ingrediënten behalve de olie in een kommetje.
• Meng grondig met een garde en voeg dan beetje bij beetje
de olie toe.

Garnering
• Knip of scheur het nori vel in stukjes
• Pluk de koriander van de takjes.

Afmaken en serveren
• Verdeel de rijst over kommen. Garneer de rijst, groepsgewijs,
met de groenten, garnalen en ei en besprenkel met de dressing.
Bestrooi tot slot met furikake, stukjes nori en garneer met de
koriander. Serveer met wasabi en sojasaus.