Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Kip
4 st kipfilet
½ citroen
1 teen knoflook
1 cm verse gember
1 tl paprika poeder
1 tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1 cm verse gember
1 tl dikke yoghurt
1 tl zout
1 tl zonnebloemolie
Aardappelen
400 gr roseval aardappelen
3 el plantaardige olie
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
Groentencurry
1 st courgette
2 st rode paprika
3 el plantaardige olie
1 ui
1 cm verse gember
1 tl garam massala
½ el komijn
½ el kurkuma
3 kardamom peulen
1 kaneelstok
3 el tomaat uit blik
2 el dikke yoghurt
1 tl zout
2 takjes munt
1 citroen
Materialen
•Bakpapier
•Grote kommen
Download PDF
Kip
• Bestrijk de kip met olie, peper en zout. Verhit de grillplaat voor
en grill de kip aan beide kanten.
• Hak knoflook en gember fijn. Roer samen met het sap van de
citroen, de yoghurt, het zout en de specerijen tot een pasta.
• Doe de kip in een schaal en bestrijk met de kruidenpasta.
• Steek de kerntemperatuurmeter in de kip en gaar deze tot 70° C.
Zet de kip weg tot verder gebruik.
Aardappelen
• Verwarm de combi stoomoven voor op 200° C, circulatie grill,
gemiddeld stoom.
• Snijd de aardappelen in stukken en meng in een kom met peper,
zout en de specerijen.
• Doe de aardappels op een bakplaat met bakpapier, houd ruimte
voor de groenten, en zet ze in de oven.
• Stel de timer in op 10 minuten en bereid vervolgens de groenten
voor.
Groentencurry
• Snijd de groenten in hapklare stukken en doe ze in een grote
kom. Voeg de olie, peper en zout toe en meng goed.
• Leg de groenten in de oven bij de aardappelen. Rooster in
ongeveer 15 minuten mooi bruin in de oven.
• Maak intussen de curry: snipper de ui en hak de gember fijn.
• Verhit olie in een pan en bak hierin op middelhoog vuur de uien
tot ze goudbruin zijn.
• Voeg de gember en de specerijen toe en laat even meebakken.
• Voeg dan tomaat, yoghurt en zout toe en breng zachtjes al
roerend aan de kook.
• Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
• Laat 10 minuten pruttelen en haal van het vuur. Snijd de munt
in dunne reepjes.
• Meng de geroosterde groenten en munt door de saus. Proef en
breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet weg tot
verder gebruik.
Afmaken en serveren
• Verhit de grill in de oven voor op de hoogste stand. Grill de kip
kort zodat deze mooi bruin en weer warm wordt.
• Snijd de kip schuin in plakken en laat in de warme oven staan.
• Regenereer de curry en de aardappelen indien nodig.
• Serveer het geheel met wat dikke yoghurt, partjes citroen en
verse kruiden
• Verhit de grill in de oven voor op de hoogste stand. Grill de kip
kort zodat deze mooi bruin en weer warm wordt.
• Snijd de kip schuin in plakken en laat in de warme oven staan.
• Regenereer de curry en de aardappelen indien nodig.
• Serveer het geheel met wat dikke yoghurt, partjes citroen en
verse kruiden