Afspraak maken

Focaccia met knoflook en rozemarijn


Over dit gerecht

Focaccia met knoflook en rozemarijn
Bereiding met combi stoomoven

Voor 1 brood

Ingrediënten

ingrediënten:

• 400 g witbroodmeel, plus extra voor het bestuiven
• 100 g fijngemalen griesmeel
• 10 g gist
• 10 g zout
• 5 g suiker
• Een scheut extra vergine olijfolie en extra om te besprenkelen. • 300 ml lauw water
• wat takjes rozemarijn
• 1 bolletje knoflook
• Grof zeezout om te bestrooien

Download PDF

 

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten, behalve de rozemarijn en knoflook, in de Mum keukenmachine met de deeghaak. Kneed vijf minuten op stand 3.
  • Verwarm de combi stoomoven voor op de deegrijsstand, 38oC. Rol het deel uit tot 2 cm dikte en leg het in een ingevette ovenpan. Laat het 30 minuten rijzen.
  • Haal de rozemarijn van de takjes en hak grof. Pel de knoflook en hak deze middelfijn. Haal de ovenschaal uit de oven. Verwarm de oven nu voor op 220oC met geringe stoomtoevoeging. Maak kuiltjes in het deeg met de toppen van je vingers. Besprenkel het rijkelijk met olijfolie, rozemarijn en knoflook. Strooi er tot slot wat grof zeezout overheen.
  • Plaats het deeg in de oven en bak het in 25 goudbruin. Laat het brood 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt. Serveer met olijfolie of bijvoorbeeld tuinbonenpuree met mint en rauwe andijvie