Afspraak maken

Crostini met gestoofde aubergine en munt


Over dit gerecht

Borrelhapje
Voor 12 personen

Ingrediënten

Crostini
• ½ ciabatta
• Olijfolie om te bestrijken

Aubergine
• 5 el olijfolie
• 1 middelgrote aubergine
• 1 teen knoflook
• 2 el tomaat uit blik
• 1 el dikke yoghurt
• ½ citroen
• 6 blaadjes verse munt
• zout/peper

Materialen
Broodmes en bakkwast

Download PDF

Crostini
Verwarm de oven voor op 200° C met gering stoom.
• Snijd de ciabatta met het broodmes in plakjes van 1 cm dik en
bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie.
• Bak het brood ongeveer 10 minuten tot de buitenkant mooi
krokant is (de binnenkant moet juist zacht blijven).
• Zet de crostini weg tot verder gebruik.

Aubergine
Snijd de aubergine brunoise.
• Hak de knoflook fijn.
• Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook kort op laag
vuur.
• Voeg de aubergine toe en bak nog eens 2 minuten op hoog
vuur. Draai dan het vuur lager en laat nog eens 3 minuten
zachtjes bakken. Roer regelmatig.
• Voeg de bliktomaat toe en laat nog een minuutje pruttelen.
• Zet de aubergine apart en laat afkoelen tot lauwwarm, voeg dan
dikke yoghurt toe.
• Meng goed, proef en breng op smaak met peper, zout en
ciroensap.
• Snijd de muntblaadjes in heel dunne reepjes (chiffonade) en zet
weg tot verder gebruik.

Afmaken en serveren
• Besmeer de crostini net voor het serveren met het
auberginemengsel.
• Garneer met wat fijngesneden munt.