Nagerecht
Bereiding met magnetron
Bereidingstijd: 10 minuten
Voor 4 personen
brownie
150 g boter
200 g suiker
70 g cacaopoeder
1 tl vanille extract
2 eieren
100 g bloem
snufje zout
materialen
• lepels
• garde
• siliconen spatel
• magnetronbestendige kom
• magnetronbestendige lage bakvorm of ovenschaal
Bereidingswijze:
Brownie
• Doe de boter in de kom en smelt deze in de magnetron op 600W in 30-40 seconden.
• Voeg achtereenvolgens al kloppend met de garde de suiker, het cacaopoeder en het vanille-extract toe.
• Voeg de eieren toe, al kloppend. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen.
• Voeg tot slot de bloem en het zout toe, blijf kloppen.
• Het is ook mogelijk het beslag in de keukenmachine te maken.
• Vet de ovenschaal of bakvorm in met wat boter en doe er het beslag in.
• Zet de schaal 4 tot 5 minuten op 1000W in de magnetron.
Afmaken en serveren
• Laat de brownie 5-10 minuten afkoelen voor het serveren.