Voor/tussengerecht
Bereiding met stoomoven
Bereidingstijd: 90 minuten
Voor 4 personen
Kip
500 g kipvleugels
4 el dikke yoghurt
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
½ tl cayenne peper
1 tl zout
2 tl paprika poeder
1 tl garam masala
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
Raïta
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1 tomaat
¼ komkommer
5 takjes munt
5 el griekse yoghurt
(10% vet)
½ citroen
½ tl zout
Download PDF
Bereidingswijze
Kip
• Meng alle overige ingrediënten behalve de kip goed en doe er dan de kip door.
• Meng heel grondig, dek af en laat 1-24 uur marineren.
Raïta
• Verhit een pan 2 minuten voor op inductie stand 8. Doe de komijn- en mosterdzaadjes in de pan en rooster al roerend tot de zaadjes beginnen te
poppen. Haal onmiddelijk uit de pan en zet apart.
• Verwijder zaad en zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vlees in heel kleine blokjes.
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vlees in heel kleine blokjes.
• Haal de blaadjes van de munt en snijd ze fijn.
• Meng het sap van de citroen en het zout door de yoghurt. Roer er nu de rest van de ingrediënten door.
• Zet koel weg tot gebruik.
Afmaken en serveren
• Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden met gemiddelde stoomtoevoeging.
• Plaats de kip in de oven met de kerntemperatuurmeter erin. Stel de gewenste kerntemperatuur in op 75 graden
• Rooster de kip in ongeveer 15 minuten tot de gewenste kerntemparatuur.
• Serveer met de raïta.