Voorgerecht
Bereiding met stoomoven
Bereidingstijd: 30 minuten (+20 minuten wacht-/oventijd)
Voor 4 personen
dressing
3 el tamarindepasta
3 el palmsuiker
1 tl gemalen komijn
2 tl garam masala pasta
1 limoen
1 el zonnebloemolie
½ tl zout
groenten en kruiden
2 st vastkokende aardappel (middelgroot)
200 g bloemkool
1 blik kikkererwten
1 cm gember
3 takjes munt
4 takjes koriander
½ rode ui
1 tl komijnzaad
materialen
• lepels
• dunschiller
• grote kommen
• staafmixer
Bereidingswijze:
dressing
• Pers het sap uit de limoen.
• Doe alle ingrediënten in de hakbeker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
• Proef en breng op smaak met extra zout of limoensap indien nodig.
groenten en kruiden
• Verwarm de (combi) stoomoven voor op stomen, 100℃.
• Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm groot. Doe ze in een stoompan met gaatjes en zet ze in de stoomoven, 15 minuten.
• Verdeel de bloemkool in roosjes. doe ze bij de aardappels in de stoompan na de eerste 15 minuten en stoom nog eens 10 minuten. Laat afkoelen tot lauwwarm.
• Giet het blik kikkererwten af en spoel ze met koud water, laat goed uitlekken.
• Hak intussen de gember fijn en snijd de groene kruiden in reepjes.
• Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken en serveren
• Verdeel het groentenmengsel over vier borden en besprenkel rijkelijk met de saus, schep er ook wat saus omheen. Garneer met wat extra mint en koriander.