Voorgerecht
Voor 4 personen
Kwartel
4 kwartelboutjes
1 teen knoflook
1 takje tijm
1 el zonnebloemolie
Salade & chorizo
1 hand frisée sla
½ courgette
1 el zonnebloemolie
3 cm chorizo
Vinaigrette
½ el witte wijnazijn
1 tl Dijon mosterd
1 el mayonaise
½ tl zout
75 ml plantaardige olie
3 takjes munt
Materialen
• grote kommen
• grillplaat (geribbeld)
Kwartel
• Verwarm de oven voor op 200ºC circulatiegrill.
• Schil de knoflook, plet en hak grof. Doe de kwartelboutjes in een grote kom met de
olie en bestrooi ze met peper en zout. Voeg de knoflook en de tijm toe en meng
goed zodat ze helemaal met olie, peper en zout zijn bedekt.
• Bedek een ovenplaat met bakpapier en spreid de boutjes daarop uit met de velkant
naar boven.
• Plaats in de oven en rooster ze gaar in ongeveer 15-20 minuten. Geef ze eventueel
nog wat extra kleur onder de grill.
Salade & chorizo
• Was en droog de frisée sla. Zet koel weg tot verder gebruik
• Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik. Doe de courgette in een grote
mengkom en meng goed met olie, peper en zout.
• Verhit de grillplaat voor op stand 8 van de inductieplaat.
• Grill de courgetteplakjes tot ze aan beide zijden mooie streepjes hebben en
beetgaar zijn. Zet apart tot verder gebruik.
• Snijd de chorizo in blokjes. Bak de worst uit in een droge pan tot de blokjes krokant
zijn. Schep de blokjes uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.• Was en droog de frisée sla. Zet koel weg tot verder gebruik
• Snijd de courgette in plakken van een halve cm dik. Doe de courgette in een grote
mengkom en meng goed met olie, peper en zout.
• Verhit de grillplaat voor op stand 8 van de inductieplaat.
• Grill de courgetteplakjes tot ze aan beide zijden mooie streepjes hebben en
beetgaar zijn. Zet apart tot verder gebruik.
• Snijd de chorizo in blokjes. Bak de worst uit in een droge pan tot de blokjes krokant
zijn. Schep de blokjes uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
Vinaigrette
• Doe de azijn, mosterd, zout en mayonaise en een theelepel water in een grote
kom.
• Meng grondig met een garde. Voeg nu druppelgewijs de olie toe, blijf het mengsel
met de garde stevig kloppen. Begin eerst met een paar druppels, later kan dit een
dun straaltje worden. Het gemakkelijkst is het om dit met z’n tweëen te doen.
• Zorg ervoor dat alle olie is opgenomen door het mengsel voordat er weer nieuwe
olie wordt toegevoegd.
• Het resultaat hoort een fluwelig, homogeen mengsel te zijn.
• Hak de muntblaadjes heel fijn en meng door de vinaigrette