Afspraak maken

Parelcouscous met gestoomde en gegrilde groenten, groene kruiden en feta


Over dit gerecht

Voorgerecht
Voor 8 personen

Ingrediënten

Couscous 
200 g parelcouscous
1 el extra vergine olijfolie

Groenten
Gestoomde groenten:
¼ st bloemkool
1 st venkel
2 stengels bleekselderij
Geroosterde groenten:
1 st courgette
1 st aubergine
2 st rode paprika
3 el plantaardige olie

Kruiden en feta 
1 plak feta
8 takjes munt
8 takjes koriander
8 takjes bladpeterselie
½ citroen
8 el extra vergine olijfolie

Materialen
• grill plaat
• grote mengkommen

Download PDF

Bereidingswijze

Couscous
• Doe de parelcouscous in een stoompan zonder gaatjes. Giet er zoveel water bij dat
de couscous een half vingerkootje onder water staat. Doe er een theelepel zout bij
en roer een keer door.
• Zet de couscous in de combi stoomoven op stomen, 100℃ en stoom de couscous
gaar in 12 minuten (tezamen met de te stomen groenten).
• Haal de couscous uit de oven en spoel kort met koud water om verdere garing te
stoppen.
• Doe de couscous in de mengkom en roer er voorzichtig de olijfolie door.

Groenten
• Snijd de te stomen groenten in roosjes/blokjes. Doe ze in een stoompan met
gaatjes en stoom op 100℃ gaar in 12 minuten (tezamen met de couscous).
• Snijd de courgette en aubergine in plakken van een halve cm dik, snijd de paprika
in 8 lange repen. Doe alle groenten in een grote mengkom en meng goed met olie,
peper en zout.
• Verhit de grillpan voor op stand 9 van de inductieplaat.
• Grill de groenten tot ze aan beide zijden mooie streepjes hebben en beetgaar zijn.
Zet apart.

Kruiden en feta
• Brokkel de feta in een kom.
• Snijd de munt, koriander en peterselie fijn en voeg toe aan de feta.
• Doe er nu de olie en het sap van de halve citroen door.
• Meng grondig en zet weg tot verder gebruik.

Afmaken en serveren
• Meng de parelcouscous met de gestoomde groenten en de heft van het fetamengsel, meng voorzichtig.
• Verdeel het mengsel over 8 borden en garneer met de gegrilde groenten en de rest van het feta mengsel.