Afspraak maken

Mueslitaart met gedroogd fruit en lemon glaze


Over dit gerecht

Nagerecht
Voor 12 personen

Ingrediënten

Taart
100 g golden syrup (of
agavesiroop)
125 g boter
100 g havermout
100 g rozijnen
80 g gedroogde
cranberries
50g geraspte kokos
100 g ander gedroogd fruit
(appels, banaan,
abrikoos, etc.)
80 g zelfrijzend bakmeel
100 g bruine basterdsuiker
Snufje zout

Glaze
1½ citroen
150 g suiker

Download PDF

Taart
• Verwarm de oven voor op 180℃ met minimaal stoom.
• Smelt de boter op laag vuur en meng met de siroop.
• Hak het gedroogde fruit in stukjes. Meng havermoiut, fruit, kokos, suiker, meel,
basterdsuiker en zout goed in een kom.
• Meng het botermengsel er grondig doorheen.
• Bekleed een lage bakvorm of plaat met bakpapier en doe het mengsel daarin. Druk
goed aan.
• Bak de taart in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Glaze
• Rasp de schil van de citroen en zet apart.
• Breng het sap van de citroen aan de kook met de suiker. Laat koken tot de bellen
groter worden en er een siroop ontstaat. Test door een beetje op een koud bordje
te doen en te zien hoe de consistentie is.
• Voeg vlak voor het einde de citroenrasp toe en laat afkoelen tot lauwwarm.

Afmaken en serveren
• Snijd de taart in punten of vierkantjes en begiet deze op de bordjes met de glaze. Serveer naar wens met (ongezoete)
slagroom, clotted cream of crème fraiche.