Afspraak maken

Diamanthaas met salsa verde en lauwwarme salade van aardappel, olijven en basilicum


Over dit gerecht

Hoofdgerecht
Franse keuken
Bereidingstijd: 1 uur (+20 minuten wacht-/oventijd)
Voor 4 personen

Ingrediënten

salade
3 charlotte aardappelen
2 el taggiasche olijven
½ bos basilicum
2 lenteuitjes
1 citroen
5 el extra vergine olijfolie

diamanthaas
500 g Diamanthaas
Boter & olie

salsa verde
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets
2 cornichons
2 el kappertjes
½ bos platte peterselie
½ bos basilicum
4 takjes munt
1 el wijnazijn
extra vergine olijfolie

materialen
• combi stoomoven
• kerntemparatuurmeter
• bakoven of warmhoudlade
• Mum met blender
• opbindgaren
• keukenschaar
• trancheermes
• dunschiller
• grote kommen

Download PDF

Bereidingswijze:

salade
• Verwarm de combi stoomoven voor op 100 ℃ (100% stoom). Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een ovenpan met gaatjes. Stoom de aardappelblokjes gaar in 30 minuten. Haal ze uit de oven en laat een paar minuten afkoelen tot lauwwarm.
• Snijd de lenteui in ringetjes en scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Meng dan alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

diamanthaas
• Verwarm de oven voor op 120℃, onder en bovenwarmte.
• Bestrooi licht met zout en peper en braad het vlees rondom aan in een mengsel van boter en olie.
• Plaats het vlees in een ondiepe schaal in de oven met de kerntemperatuurmeter in het dikste deel en stel deze in op 48℃.
• Laat het vlees tot gebruik in de warmhoudlade rusten op stand 3.

salsa verde
• Pel de knoflook en spoel de ansjovis af onder lauw water.
• Hak alle ingrediënten grof en doe ze in de blender van de Mum keukenmachine. Bestrooi met wat peper en zout.
• Voeg 5 eetlepels extra vergine olijfolie toe en pulseer een paar maal.
• Zet de blender nu aan en voeg al draaiend zoveel olijfolie toe dat er een gladde saus ontstaat. Draai niet langer dan noodzakelijk. Zet weg tot verder gebruik.

Afmaken en serveren
• Trancheer het vlees (snijd het tegen de draad in in plakjes).
• Leg op ieder bord wat van de salade, leg de plakjes vlees er schuin tegenaan en sprenkel er wat salsa verde over- en omheen.