Nagerecht
Franse keuken
Bereidingstijd: 45 minuten (+20 minuten wacht-/oventijd)
Voor 16 personen
Cake
2 cups bruine suiker (400 g)
2 cups bloem (240 g)
1 cup zonnebloemolie (250 ml)
3 cups geraspte wortel (ongeveer 150 g ongeraspt)
1 cup gemengde ongezouten noten
4 eieren
1 tl bakpoeder (1 zakje)
1 tl zout
1 tl vanille essence
1 tl kaneel
Glazuur (optioneel)
85 g zachte boter
175 g Philadelphia cream cheese
250 g poedersuiker
Materialen
• Mum keukenmachine met mengkom en garde
• Mum hulpstukken: rasp, mes
• maatbeker
• siliconen spatel
• grote kom
• cakevorm, springvorm of tulband
Bereidingswijze:
Cake
• Verwarm de oven voor op 180℃, boven en onderwarmte.
• Schil de wortel, gebruik de Mum keukenmachine om de wortel in dunne sliertjes te raspen. Meet 3 cups wortelsliertjes af, de rest wordt niet gebruikt.
• Hak de noten middelfijn in de Mum keukenmachine. Doe de noten bij de wortel en zet apart tot verder gebruik.
• Doe alle overige ingredënten in de mengkom van de Mum en meng met de garde tot een glad deeg.
• Spatel daar de wortel en de noten doorheen.
• Doe het beslag in de vorm en zet deze op een ovenrek.
• Bak de cake, afhankelijk van de grootte, gaar in ongeveer 45 minuten.
Glazuur (optioneel)
• Meng alle ingrediënten goed in de Mum keukenmachine met garde.
Afmaken en serveren
• Laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen en haal haar dan uit de vorm.
• Bestrijk de bovenkant van de cake met de glazuur.
• Snijd in plakken en serveer.