Afspraak maken

Carrot cake


Over dit gerecht

Nagerecht
Franse keuken
Bereidingstijd: 45 minuten (+20 minuten wacht-/oventijd)
Voor 16 personen

Ingrediënten

Cake
2 cups bruine suiker (400 g)
2 cups bloem (240 g)
1 cup zonnebloemolie (250 ml)
3 cups geraspte wortel (ongeveer 150 g ongeraspt)
1 cup gemengde ongezouten noten
4 eieren
1 tl bakpoeder (1 zakje)
1 tl zout
1 tl vanille essence
1 tl kaneel

Glazuur (optioneel)
85 g zachte boter
175 g Philadelphia cream cheese
250 g poedersuiker

 

Materialen
• Mum keukenmachine met mengkom en garde
• Mum hulpstukken: rasp, mes
• maatbeker
• siliconen spatel
• grote kom
• cakevorm, springvorm of tulband

Download PDF

Bereidingswijze:

Cake
• Verwarm de oven voor op 180℃, boven en onderwarmte.
Schil de wortel, gebruik de Mum keukenmachine om de wortel in dunne sliertjes te raspen. Meet 3 cups wortelsliertjes af, de rest wordt niet gebruikt.  
Hak de noten middelfijn in de Mum keukenmachine. Doe de noten bij de wortel en zet apart tot verder gebruik.
Doe alle overige ingredënten in de mengkom van de Mum en meng met de garde tot een glad deeg.
Spatel daar de wortel en de noten doorheen.
Doe het beslag in de vorm en zet deze op een ovenrek.
Bak de cake, afhankelijk van de grootte, gaar in ongeveer 45 minuten.

Glazuur (optioneel)
• Meng alle ingrediënten goed in de Mum keukenmachine met garde.

Afmaken en serveren
• Laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen en haal haar dan uit de vorm.
• Bestrijk de bovenkant van de cake met de glazuur.
• Snijd in plakken en serveer.