Nagerecht
Voor 12 personen
Deeg
200 g zachte boter
200 g suiker
200 g ei
250 g bloem
Amandelspijs
125 g amandelen
125 g suiker
1 ei
½ citroen
Fruit
3-8 appels, peren,
pruimen, vijgen of
ander geschikt
seizoensfruit
½ citroen
Taart
50 g boter
alle hierboven voorbereide zaken
Eiwitschuim
4 eiwitten
100 g suiker
Materialen
• garde
• dunschiller
• pannelikker
• keukenmachine
• grote kommen
• gasbrander (blow torch)
Bereidingswijze:
Deeg
• Doe de boter en suiker in de Mum en mix op hoge snelheid tot het mengsel wit en
luchtig is.
• Zet de machine zachter en voeg één voor één de eieren toe. Doe er een snufje zout
bij.
• Voeg de bloem langzaam toe door een zeef, laat de machine draaien tot het deeg
mooi glad is. Zet apart tot verder gebruik.
Amandelspijs
• Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze grof.
• Voeg dan de suiker, het ei, rasp van de citroen en een snufje zout toe.
• Maal het mengsel tot het een dikke pasta is geworden.
Fruit
• Schil het fruit en maak het schoon.
• Snijd het fruit in stukjes en besprenkel het met citroensap om te voorkomen dat
het bruin wordt.
Taart
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Beboter een grote platte taartvorm.
• Doe het deeg in de vorm en doe de amandelspijs daar bovenop.
• Leg het fruit op de amandelspijs.
• Bak de taart 30-40 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen tot lauwwarm.
Eiwitschuim
• Doe de eiwitten met de suiker en een snufje zout in de planeetmenger.
• Klop het eiwit op hoge snelheid tot een stevig, wit schuim.
Afmaken en serveren
• Gebruik een pannelikker om de taart in te smeren met het eiwitschuim.
• Kleur het schuim voorzichtig lichtbruin met de gasbrander.
• Snijd de taart in stukken en serveer.