Afspraak maken

Pizza met finocchiona, tagiassche olijven en raapstelen


Over dit gerecht

Voorgerecht
Franse keuken
Bereidingstijd: 45 minuten (+20 minuten wacht-/oventijd)
Voor 8 personen

Ingrediënten

pizzadeeg
500 g tarwemeel
1 zakje gist
1 el zout
1 el olijfolie
3 dl lauw water

tomatensaus
2 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten
1 teen knoflook
1 tl oregano
½ tl zout

beleg
250 g mozzarella
100 g finocchiona (toscaanse venkelsalami)
4 el taggiasche olijven
75 g rucola
80 g Grana padano

materialen
• bakoven met pizzasteen
• combi stoomoven
• deegroller
• grove kaasrasp
• spuitzak
• opschep- of sauslepel
• Mum met deeghaak
• grote kommen
• pizzasnijder
• sauspan
• staafmixer

Download PDF

Bereidingswijze:

pizzadeeg
• Doe het meel, het zout, de gist en de olijfolie in de Mum met deeghaak.
• Zet de Mum op middelhoge snelheid en voeg al draaiend het water toe. Laat de machine ongeveer 5 minuten kneden.
• Zet de combi stoomoven op de rijsstand, 37 ℃.
• Haal het deeg uit de Mum en verdeel het in 4 bollen. Leg een vel bakpapier in de stoombak met gaatjes, vet dat licht in en leg er de vier bollen in op ruime afstand van elkaar.
• Laat de bollen 45 minuten rijzen.

tomatensaus
• Schil en plet de knoflookteen.
• Verhit de olijfolie in de sauspan en doe er de knoflook in. Laat 10 seconden bakken en voeg dan de tomaat toe (pas op spetteren).
• Voeg de oregano, het zout en wat peper uit de molen toe en breng aan de kook.
• Laat op middelhoog vuur 4 minuten pruttelen en laat dan iets afkoelen.
• Doe de inhoud van de pan in de blenderbeker van de staafmixer en pureer grof.

beleg
• Snijd de mozarella in stukjes.
• Snijd de finocchiona in dunne plakjes op de snijmachine en rasp de Grana padano grof.

Afmaken en serveren
• Verwarm de oven met pizzasteen voor op de pizzastand, 300℃.
• Rol de bollen deeg uit tot pizza’s van ca. 30-35 cm doorsnede.
• Gebruik de bolle kant van een opschep of sauslepel om de pizza dun te bestrijken met de tomatensaus. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij.
• Leg er de mozzarella op en vervolgens de finocchiona en de olijven.
• Bak ze één voor één op de pizzasteen in ongeveer 4 minuten.
• Bestrooi de pizza voor het serveren met wat rucola, geraspte Grana en extra vergine olijfolie. Snijd in stukken met de pizzasnijder en serveer direct.