Voorgerecht
Bereidingstijd: 30 minuten
Soep
1 ui
100 g knolselderij
1 biologische pompoen
1l kippenbouillon
50 g boter
Kruidenolie
4 el pompoenpitolie
6 blaadjes salie
Bereidingswijze soep:
Snijd de pompoen in blokken van ongeveer anderhalve cm, het is niet nodig deze
te schillen. Hak de knoflook fijn en scheur het takje tijm in stukken.
Meng de pompoen, knoflook en tijm met een scheutje olie, bestrooi met wat
peper en zout en spreid de blokken uit op een ovenschaal.
Rooster de pompoen tot ze zacht is en mooi gekleurd.
Snijd intussen de ui en knolselderij in kleine blokjes. Verhit wat olie in een grote
soeppan en fruit daarin de ui en selderij glazig. Blus dan af met de kippenbouillon
en breng zachtjes aan de kook.
Doe de pompoen in de pan als ze klaar is en laat nog vijf minuutjes zachtjes
koken.
Haal de pan van het vuur, Doe de boter erbij en pureer de soep met de staafmixer
tot een zijdezacht geheel.
Bereidingswijze kruidenolie:
Afmaken en serveren: