Afspraak maken

Pompoensoep met pompoenpitolie en salie


Over dit gerecht

Voorgerecht

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Soep

1 ui
100 g knolselderij
1 biologische pompoen
1l kippenbouillon
50 g boter

Kruidenolie

4 el pompoenpitolie
6 blaadjes salie

 

Download PDF

 

Bereidingswijze soep:

  • Verwarm de oven voor op hetelucht, 190°C, met geringe stoomhoeveelheid.
  • Snijd de pompoen in blokken van ongeveer anderhalve cm, het is niet nodig deze

    te schillen. Hak de knoflook fijn en scheur het takje tijm in stukken.

  • Meng de pompoen, knoflook en tijm met een scheutje olie, bestrooi met wat

    peper en zout en spreid de blokken uit op een ovenschaal.

  • Rooster de pompoen tot ze zacht is en mooi gekleurd.

  • Snijd intussen de ui en knolselderij in kleine blokjes. Verhit wat olie in een grote

    soeppan en fruit daarin de ui en selderij glazig. Blus dan af met de kippenbouillon

    en breng zachtjes aan de kook.

  • Doe de pompoen in de pan als ze klaar is en laat nog vijf minuutjes zachtjes

    koken.

  • Haal de pan van het vuur, Doe de boter erbij en pureer de soep met de staafmixer

    tot een zijdezacht geheel.

 

Bereidingswijze kruidenolie:

  • Snijd de salieblaadjes heel fijn en meng ze goed door de pompoenpitolie.

 

Afmaken en serveren:

  • Doe de soep in voorverwarmde kommen.
  • Sprenkel er wat van de kruidenolie op en maal er een beetje zwarte peper overheen.