Voorgerecht
12 personen
Pizzadeeg
500 g tarwemeel
1 zakje gist
1 el zout
1 el olijfolie
3 dl lauw water
Tomatensaus
2 el olijfolie
1 blik gepelde tomaten
1 teen knoflook
1 tl oregano
½ tl zout
Beleg
250 g mozzarella
150 g geraspte kaas
½ bs basilicum
100 g salami (of ham, spek
of andere
vleeswaren)
4 el olijven
80 g Grana padano
75 g rucola
Materialen
• deegroller
• grove kaasrasp
• staafmixer
• Mum met deeghaak
• grote kommen
• pizzasnijder
Pizzadeeg
• Doe het meel, het zout, de gist en de olijfolie in de Mum met deeghaak.
• Zet de Mum op middelhoge snelheid en voeg al draaiend het water toe. Laat de
machine ongeveer 5 minuten kneden.
• Zet de combi stoomoven op de rijsstand, 40 ℃.
• Haal het deeg uit de Mum. Leg een vel bakpapier in de stoombak met gaatjes, vet
dat licht in en leg het deeg erin en laat 30-45 min rijzen.
Tomatensaus
• Schil en plet de knoflookteen.
• Verhit de olijfolie in de sauspan en doe er de knoflook in. Laat 10 seconden bakken
en voeg dan de tomaat toe (pas op spetteren).
• Voeg de oregano, het zout en wat peper uit de molen toe en breng aan de kook.
• Laat op middelhoog vuur 4 minuten pruttelen en laat dan iets afkoelen.
• Doe de inhoud van de pan in de blenderbeker van de staafmixer en pureer grof.
Beleg
• Snijd de mozarella in stukjes.
• Rasp de Grana padano grof.
• Haal de basliscumblaadjes van de takjes
Afmaken en serveren
• Verwarm de oven voor op de pizzastand, 250℃. Bekleed een dichte ovenplaat met bakpapier.
• Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot het de grootte heeft van de ovenplaat en leg het daarop.
• Gebruik de bolle kant van een opschep of sauslepel om de pizza dun te bestrijken met de tomatensaus. Laat aan de
rand ongeveer 1½ cm vrij.
• Leg er de mozzarella, basilicum en kaas op en vervolgens de salami en de olijven.
• Bak de pizza mooi gaar en bruin in ongeveer 20 minuten.
• Bestrooi de pizza voor het serveren met wat rucola, geraspte Grana en extra vergine olijfolie. Snijd in stukken met de
pizzasnijder en serveer direct.