Hoofdgerecht
4 personen
Groenten / roseval
400 g roseval aardappelen
1 takje rozemarijn
1 teen knoflook
½ courgette
½ aubergine
1 rode paprika
plantaardige olie
Kip
4 st kleine kipfilet
3 eieren
4 el geraspte parmezaan
4 el bloem
8 el panko (japans
broodkruim)*
plantaardige olie
* Gebruik paneermeel als u geen
panko kunt krijgen.
Sauce Gribiche
1 ei
1 augurk
½ el kappertjes
3 takjes peterselie
2 takjes dragon
½ tl witte wijnazijn
6 el mayonaise
Bereidingswijze
Groente/roseval
• Verwarm de oven voor op circulatiegrill, 180℃, gemiddeld stoom.
• Snijd de roseval in partjes, en schil en plet de knoflookteen. Trek de rozemarijn in
een paar stukken. Doe de aardappels met de knoflook, rozemarijn, peper, zout en
flink olie in een grote kom. Meng grondig.
• Bekleed een ovenplaat met bakpapier en doe de aardappels erop. Rooster ze mooi
bruin en gaar in ongeveer 25-30 minuten. Houd eventueel warm tot verder gebruik.
• Snijd de courgette en aubergine in plakken van een halve cm dik, snijd de paprika
in 8 lange repen. Doe alle groenten in een grote mengkom en meng goed met olie,
peper en zout.
• Verhit de grillpan voor op stand 9 van de inductieplaat.
• Grill de groenten tot ze aan beide zijden mooie streepjes hebben en beetgaar zijn.
Zet apart.
Kip
• Leg iedere kipfilet tussen twee velletjes boter en sla ze voorzichtig iets platter met
de vleeshamer.
• Klop de eieren los en en doe er peper, zout en de parmezaan doorheen. Doe het
geheel in een bak of diep bord.
• Doe ook bloem in een aparte bak of bord, evenals de panko.
• Bestrooi de kipfilets licht met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de
bloem (schud de overtollige bloem goed af), het eiermengsel en tot slot de panko.
• Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur rustig
knapperig en gaar.
Sauce Gribiche
• Leg het ei in een ovenpan met gaatjes in de stoomoven en stoom het 10 minuten
tot het hardgekookt is. Spoel ei goed onder de koude kraan en snijd het fijn.
• Snijd de augurk in blokjes, en de kappertjes in stukjes. Hak de peterselie en de
dragon.
• Meng alle ingrediënten behalve het ei en breng op smaak met peper, zout en
citroensap. Roer er tot slot het ei doorheen.
Afmaken en serveren
• Serveer de kip, groenten en aardappelen op voorverwarmde borden. Geef de saus er apart bij.