Afspraak maken

Geroosterde drumsticks met rosevalaardappeltjes, rode ui en bonensalade met mosterdvinaigrette


Over dit gerecht

Hoofgerecht
Voor 4 personen

Ingrediënten

Drumsticks
8 st drumsticks
2 tenen knoflook
1 el paprikapoeder
½ tl cayennepeper
½ tl gemalen foelie
1 tl gemalen koriander
4 takjes tijm
1 el zout
4 el plantaardige olie
peper uit de molen naar smaak

Roseval aardappelen
300 g roseval aardappelen
2 st rode uien
2 takjes rozemarijn
3 el plantaardige olie
½ el zout
peper uit de molen naar smaak

Salade
200 g haricot verts
8 cornichons (augurken)
½ tl witte wijnazijn
2 tl koud water
1 tl Dijon mosterd
1 el mayoniase
½ tl zout
3 el plantaardige olie

 

Download PDF

Drumsticks
• Verhit de oven voor op 190℃ hetelucht met stoomtoevoeging stand 1.
• Plet de knoflook, bestrooi met een deel van het zout en wrijf dit tot een pasta
met behulp van een koksmes.
• Meng de knoflook en alle kruiden, behalve de tijm, met de olie en roer tot een
papje. Doe hier de drumsticks en de tijmtakken bij en meng grondig door elkaar.
• Zet koel weg tot verder gebruik. Het is mogelijk dit tot

Roseval aardappelen
• Snijd de roseval aardappelen in dunne partjes. Snijd de uien in smalle wedges.
• Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng grondig. Bekleed een ovenplaat
met bakpapier en spreid het aardappel-ui mengsel erover uit.
• Leg de drumsticks er met de tijm verspreid bovenop en zet de plaat in de oven.
Doe de kerntemperatuurmeter in een van de drumsticks en stel de
kerntemperatuur in op 85℃.

Salade
• Doe de haricot verts in een ovenpan met gaatjes en stoom de boontjes in 16
minuten gaar op 100℃
• Snijd de cornichons in plakjes.
• Doe voor de vinaigrette de azijn, het water, de mosterd, mayonaise en zout in
een kom. Klop goed door met een eetlepel.
• Voeg nu druppelgewijs de olie toe, blijf het mengsel stevig kloppen. Begin eerst
met een paar druppels, later kan dit een dun straaltje worden. Zorg ervoor dat
alle olie is opgenomen door het mengsel voordat er weer nieuwe olie wordt
toegevoegd.
• Het resultaat hoort een fluwelig, homogeen mengsel te zijn.

Afmaken en serveren
• Verdeel de aardappelen en de drumsticks over vier borden.
• Maak de boontjes aan met de vinaigrette (hoeveelheid naar smaak) in een grote kom. Verdeel over de borden en
bestrooi met plakjes cornichon.
• Verdeel de aardappelen en de drumsticks over vier borden.
• Maak de boontjes aan met de vinaigrette (hoeveelheid naar smaak) in een grote kom. Verdeel over de borden en
bestrooi met plakjes cornichon.