Nagerecht
12 personen
Crumble
100 g suiker
150 g boter
180 g bloem
snufje zout
500 g rood fruit (diepvries)
3 jonagold appels
100 g suiker
Mascarpone
500 g mascarpone
1 sinaasappel
1 vanillestokje
2 el suiker
2 el Cointreau
Materialen
• zesteur of fijne rasp
• grote kommen
Download PDF
Bereidingswijze
Crumble
• Verwarm de oven voor op 180℃ hete lucht. Smelt de boter.
• Doe de suiker, boter, bloem en zout in een grote kom en meng met de
vingertoppen tot er een kruimige massa ontstaat.
• Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes, het rode fruit
en de suiker grondig door elkaar en doe het geheel in een met bakpapier beklede
ovenplaat of bakvorm.
• Verdeel de crumble over het fruit en bak de taart in 20-25 minuten goudbruin.
Mascarpone
• Gebruik een zesteur of fijne rasp om de schil van de sinaasappel te raspen.
• Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Meng die goed met de
Cointreau en de suiker.
• Roer alle ingrediënten door elkaar en zet koel weg tot verder gebruik.
Afmaken en serveren
• Laat de crumble iets afkoelen. Serveer lauwwarm met een bolletje mascarpone ernaast.