Afspraak maken

Courgettesoep met spekjes en jonge geitenkaas


Over dit gerecht

Voorgerecht
4 personen

Ingrediënten

Courgettesoep
1 ui
1 stengel bleekselderij
2 st courgette
700 ml kippenbouillon
100 ml slagroom
½ citroen

Spekjes en kaas
50 g gerookte spekreepjes
50 g jonge zachte
geitenkaas
10 takjes bieslook

Download PDF

Courgettesoep
• Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Snijd de courgettes in
blokjes.
• Verhit een pan voor op inductie stand 8, doe er wat olie in en fruit de ui en
selderij glazig.
• Voeg dan de courgette toe en laat deze een minuut meebakken. Voeg dan de
bouillon en room toe en breng weer aan de kook.
• Verlaag de inductieplaat naar stand 3-4 en laat de soep 15-20 minuten heel zacht
pruttelen.
• Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met citroensap.

Spekjes en kaas
• Bak de spekjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
• Hak de bieslook in heel dunne ringetjes en doe dat in een kommetje.
• Rol kleine knikkertjes van de geitenkaas en rol ze door de bieslook.

Afmaken en serveren
• Schenk de soep in voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep er op het laatste moment de kaasballetjes en
spekjes op.