Voorgerecht
Voor 4 personen
Bloemkoolsoep
1 ui
1 stengel bleekselderij
400 g bloemkool
500 ml kippenbouillon
100 ml slagroom
½ citroen
Chorizo
100 g chorizo worst
2 takjes peterselie
Materialen
• lepels
• staafmixer
• keukenpapier
Bloemkoolsoep
• Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in
roosjes. Houd een paar kleine mooie roosjes achter voor de garnering.
• Verhit een pan voor op inductie stand 8, doe er wat olie in en fruit de ui en
selderij glazig.
• Voeg dan de bloemkool toe en laat deze een minuut meebakken. Voeg dan de
bouillon en room toe en breng weer aan de kook.
• Verlaag de inductieplaat naar stand 3-4 en laat de soep 15 minuten heel zacht
pruttelen.
• Pureer de soep met de staafmixer, voeg eventueel wat bouillon toe als de soep te
dik is. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Chorizo
• Snijd de chorizo in kleine blokjes, hak de peterselie fijn.
• Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag voor op inductie stand 8.
• Bak de chorizo samen met de achtergehouden bloemkoolroosjes tot ze bruin
kleurt, zet de plaat dan op stand 5. Laat nog even rustig bakken tot de chorizo
mooi uitgebakken en krokant is.
• Laat de chorizo uitlekken op een bord met keukenpapier.
Afmaken en serveren
• Schenk de soep in voorverwarmde kommen of diepe borden. schep er op het laatste moment de chorizo op en garneer
met wat gehakte peterselie.