Afspraak maken

Banana bread


Over dit gerecht

Nagerecht
12 personen

Dit is een klassiek recept voor banana bread. Om geen weegschaal te hoeven gebruiken zijn veel
hoeveelheden aangegeven in cups. Een cup staat gelijk aan 250 ml.
Gebruik rijpe of liefst zelfs overrijpe bananen voor een volle bananensmaak.

Ingrediënten

Banana bread
2 eieren
⅓ cup karnemelk
1 cup geprakte bananen
½ cup plantaardige olie
1 ½ cup suiker
1 ¾ cup bloem
1 tl bakpoeder
½ tl zout
Poedersuiker

Materialen
• Mum keukenmachine
• grote kommen
• zeef

Download PDF

Bereidingswijze

• Doe de eieren met de karnemelk in de keukenmachine. klop tot goed gemengd en
voeg dan al kloppend de olie toe.
• Zeef de bloem en het bakpoeder.
• Voeg achtereenvolgens suiker, banaan, zout, bloem en bakpoeder toe aan het
mengsel.
• Draai tot een mooi beslag en doe het dan in een ingevette of met bakpapier
beklede vorm.
• Zet de vorm in de oven en selecteer de assist functie. Kies voor ‘cake’ en start de
oven.
• Let op: de deur mag tussentijds niet geopend worden.

Afmaken en serveren
• Haal de cake uit de oven als ze kaar is en laat minimaal 10 minuten afkoelen.
• Snijd de cake in plakken en bestuif met poedersuiker. Serveer (optioneel) met clotted cream, crème fraiche of
slagroom.