Afspraak maken

Veelgestelde vragen Siemens


Ovens

Koken met stoom zorgt ervoor dat de vitamines in het product beter bewaard blijven, omdat je minder water gebruikt (waar vitamines in gaan zitten. Er hoeft geen vet of olie te worden gebruikt. Omdat je op meerdere inschuifniveaus verschillende gerechten kunt bereiden zonder geur- of smaakoverdracht, zijn er minder pannen nodig op de kookplaat. De combi-stoomoven. De combi-stoomoven zorgt ook voor heerlijk knapperig voedsel zoals kip of brood, met een knapperige buitenkant en een malse binnenkant.

Bij Pulse Steam voegt de oven ‘gepulseerd’ stoom toe tijdens het bakken. Hierdoor droogt een bakproduct niet uit. Deze stoomtoevoeging is echter niet genoeg om bijvoorbeeld groenten, vis of aardappelen te kunnen garen. In een FullSteam oven kunt u koken met stoom. Een Fullsteam oven kan ook stoom toevoegen tijdens het bakken zoals een Pulse steam oven en biedt dus het volledige spectrum.

Regenereren is lekkerder en gezonder dan opwarmen in de magnetron: regenereren is een heel zorgvuldige wijze van opwarmen of ontdooien. Met de regenereerstand op uw oven, voorkomt u dat gerechten uitdrogen en blijft de kwaliteit beter bewaard. Zolang het geen vloeistoffen zijn, is het opwarmen met een stoomoven beter dan met een magnetron. Dit duurt echter wel langer: opwarmen en ontdooien in de magnetron gaat erg snel.

4D hetelucht zorgt voor een volledige warmteverdeling door de gehele ovenruimte, waardoor het bakproduct gelijkmatig gaart.

Door naast de gebruikelijke manier van verwarmen ook de geïntegreerde magnetron van Siemens te gebruiken, kunt u gerechten twee keer zo snel bereiden, met behoud van de perfecte kwaliteit. De iQ700 oven met varioSpeed is beschikbaar in de nishoogtes van 45 en 60cm.

In de cookControl Plus-functie van Siemens zijn vele gerechten voorgeprogrammeerd, zodat het beste resultaat kan worden bereikt. Indien u een gerecht heeft gekozen dat u wilt bereiden, geeft de cookControl-functie direct de aanbevolen instellingen aan voor het perfecte bakproces.

Nee, dat hoeft niet altijd. Met de coolStart-functie van Siemens hoeft u uw oven nooit meer voor te verwarmen in het geval van bijvoorbeeld een diepvriespizza of een ander ‘plat’ product. Met dit slimme verwarmingssysteem wordt de bevroren pizza gebakken in de tijd die op de verpakking staat aangegeven. Zonder voorverwarmen.

Omdat dit voor bepaalde gerechten eenvoudigweg het beste resultaat geeft. De kerntemperatuurmeter van Siemens heeft drie meetpunten: hierdoor wordt de kern van het gerecht heel precies gemeten. Denk aan een groot braadstuk dat heel zorgvuldig gegaard moet worden. De kerntemperatuurmeter is zelfs geschikt voor de geïntegreerde magnetron en de pulseSteam-functie.

Het reinigingssysteem activeClean van Siemens klinkt te mooi om waar te zijn: met één druk op de knop reinigt de oven zichzelf. Het automatische programma gebruikt zeer hoge temperaturen om etensresten tot as te verbranden. U hoeft na afloop alleen maar een doekje door de oven te halen en u bent al klaar.

De Ecoclean-wanden zijn katalytische zelfreinigende wanden. Vet en vuilspetters die op deze wanden terechtkomen, verdwijnen vanzelf tijdens het gebruik van uw oven. Deze katalytische wand zit vaak achterin de oven en bij sommige modellen ook aan de zij- en bovenkant.

Pyrolyse is een reinigingsstand voor de volledige oven. Het automatische programma gebruikt zeer hoge temperaturen om etensresten tot as te verbranden. U hoeft na afloop alleen maar een doekje door de oven te halen en u bent al klaar.

Inductie

Inductiekoken zorgt voor een snellere en directe kookervaring. Inductie is echter ook veiliger en makkelijker in schoonmaken omdat er niks op de kookplaat kan inbranden. Warmte ontstaat uitsluitend daar waar het moet: in de bodem van de pan. Het is daardoor zeer efficiënt: ook al is een pan kleiner dan de kookzone, u verbruikt nooit meer energie dan nodig. Daarnaast is koken op inductie snel en nauwkeurig; de temperatuur kan heel precies worden afgesteld. Het is ook een veilige manier van koken, omdat er geen vuur aan te pas komt. Ook is het schoonmaken van de inductieplaat een eenvoudig klusje, het is een glad oppervlak en er kan niks op de kookplaat inbranden.

Met een afzuiging en kookplaat met HomeConnect / CookConnect kunt u de kookplaat en afzuiging met elkaar koppelen waardoor de afzuiging automatisch reageert op wat u op de kookplaat doet. Bovendien is de afzuiging ook te bedienen vanaf de kookplaat.

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Dit is niet erg. Om te voorkomen dat vocht in de afzuiging komt, is er een afvoer naar een overloopreservoir dat onderaan de kookplaat zit. Hier kan in totaal ±700ml in.           

Filters zijn makkelijk schoon te maken of te vervangen. Ze zijn bereikbaar via de bovenkant van de kookplaat. 

De kookplaat kan zowel recirculeren als worden afgevoerd naar buiten. Bij recirculeren kan de kookplaat vrij uitblazen achter de keukenkasten of afgevoerd worden en uitblazen tegen de plint. Voor afvoer naar buiten kunt u met buizen de kookplaatafzuiging aansluiten naar buiten.

De afzuiging werkt net zo goed als een conventionele afzuiging. De motor moet hier wel harder voor werken en maakt dus wat meer geluid. Dit geluid is echter te dempen zonder verlies van werking.

Voor NEFF is de kookplaat met afzuiging in twee verschillende 80cm brede modellen verkrijgbaar. Voor Siemens en Bosch zijn er drie verschillende modellen: twee modellen in 80cm en één model in 70cm. Gaggenau heeft één model met afzuiging in de kookplaat in 80cm en de Vario-modules waarbij u zelf kunt kiezen waar de kookplaat uit bestaat. 
Bij Neff, Gaggenau en Siemens zijn er ook modellen die vlak integreerbaar zijn.

Afzuiging

Met een afzuiging en kookplaat met HomeConnect / CookConnect kunt u de kookplaat en afzuiging met elkaar koppelen waardoor de afzuiging automatisch reageert op wat u op de kookplaat doet. Bovendien is de afzuiging ook te bedienen vanaf de kookplaat.

Afwassen

Zeoliet is een mineraal dat in de natuur voorkomt. Dit mineraal versnelt het droogproces door het grote vocht-absorptievermogen van de korrels, waarbij warmte vrijkomt. Dit bespaart tijd én energie.

Een vaatwasser met zeoliet droogt uw vaat beter dan traditionele vaatwasser, omdat de zeolietkorrels vocht opnemen, waarbij warmte vrijkomt. Glazen en kunststof servies komen droog uit de vaatwasser. Door het zeoliet is de vaatwasser ook nog energiezuiniger doordat deze minder energie gebruikt tijdens het drogen.

Koelen

Dankzij hyperFresh premium 0˚C blijven producten tot drie keer langer vers dan in een conventionele koelkast. Selecteer met de knopbediening het juiste vochtigheidsniveau voor het soort fruit en groente dat u wilt bewaren. En dankzij de 0°-lade worden ook vis en vlees bij de perfecte temperatuur bewaard.

Het Siemens noFrost luchtcirculatiesysteem leidt vochtige lucht uit de binnenruimte naar buiten en voorkomt rijp- en ijsvorming. Zo hoeft u uw koelkast en vriezer nooit meer te ontdooien! Het systeem behoudt een ideale luchtvochtigheid, heeft een laag energieverbruik en ontdooit zichzelf indien nodig. Ga voor meer informatie over noFrost naar: http://bit.ly/SiemensnoFrost

Met Siemens lowFrost beperkt de koelkast de ijsafzetting tot een minimum en laat het vriesgedeelte veel sneller ontdooien dan conventionele koelkasten. Door de speciaal ontworpen verdamper, die zich buiten het vriesgedeelte bevindt, kan geen rooster meer dichtvriezen. Minder ijsvorming betekent minder vaak en makkelijker ontdooien, wat resulteert in minder energieverbruik. Kijk hier voor meer informatie.