Afspraak maken

Veelgestelde vragen NEFF


Ovens

De Slide&Hide deur verdwijnt onder de oven zonder verlies van ovenruimte. Hierdoor word je niet gehinderd door de hete ovendeur en heb je direct toegang tot je gerecht. Ideaal om tijdens het bakproces iets toe te voegen of om je gerecht uit de oven te halen zonder hierbij je vingers te verbranden. Daarnaast vergemakkelijkt het het schoonmaken van de oven en het bespaart ruimte in de keuken.

CircoTherm® geeft een volledige en evenredige warmte over elk bakniveau zonder smaakoverdracht tussen de bakniveau’s in de oven. De warmte wikkelt zich als het ware om het gerecht heen. Zo kun je voor-, hoofd- en nagerecht in dezelfde oven garen zonder dat deze gerechten naar elkaar gaan smaken en worden je gerechten sappig van binnen, maar knapperig van buiten.

Koken met stoom zorgt ervoor dat de vitamines in het product beter bewaard blijven, omdat je minder water gebruikt (waar vitamines in gaan zitten). Er hoeft geen vet of olie te worden gebruikt. Omdat je op meerdere inschuifniveaus verschillende gerechten kunt bereiden zonder geur- of smaakoverdracht, zijn er minder pannen nodig op de kookplaat. De combi-stoomoven. De combi-stoomoven zorgt ook voor heerlijk knapperig voedsel zoals kip of brood, met een knapperige buitenkant en een malse binnenkant.

Bij VarioSteam voegt de oven ‘gepulseerd’ stoom toe tijdens het bakken. Hierdoor droogt een bakproduct niet uit. Deze stoomtoevoeging is echter niet genoeg om bijvoorbeeld groenten, vis of aardappelen te kunnen garen. In een FullSteam oven kunt u koken met stoom. Een Fullsteam oven kan ook stoom toevoegen tijdens het bakken zoals een VarioSteam oven en biedt dus het volledige spectrum.

Regenereren is lekkerder en gezonder dan opwarmen in de magnetron: regenereren is een heel zorgvuldige wijze van opwarmen of ontdooien. Met de regenereerstand op uw oven, voorkomt u dat gerechten uitdrogen en blijft de kwaliteit beter bewaard. Zolang het geen vloeistoffen zijn, is het opwarmen met een stoomoven beter dan met een magnetron. Dit duurt echter wel langer: opwarmen en ontdooien in de magnetron gaat erg snel.

Omdat dit voor bepaalde gerechten eenvoudigweg het beste resultaat geeft. De kerntemperatuurmeter van Siemens heeft drie meetpunten: hierdoor wordt de kern van het gerecht heel precies gemeten. Denk aan een groot braadstuk dat heel zorgvuldig gegaard moet worden.

Sous-vide is en combinatie van twee technieken: het vacuümtrekken van verpakte etenswaren en garen op constante lage temperaturen. Sous-vide is geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente, vruchten en zelfs desserts. Met sous-vide gaar je gerechten eenvoudig tot perfectie. Sappen en aroma’s blijven bewaard en omdat producten hun vocht behouden, verliezen ze niks van hun oorspronkelijk volume en behoud je ideale texturen. Geen stress, NEFF ovens hebben daar een speciale sous-videstand voor, dus je hoeft nauwelijks op te letten: je stelt simpelweg de juiste temperatuur en (minimum) tijd in en de sous-vide doet de rest, het resultaat is altijd geweldig.

Pyrolyse klinkt bijna te mooi om waar te zijn: met één druk op de knop reinigt de oven zichzelf. Het automatische programma gebruikt zeer hoge temperaturen om etensresten tot as te verbranden. U hoeft na afloop alleen maar een doekje door de oven te halen en u bent al klaar. Goed om te weten: een FullSteam oven beschikt nooit over pyrolyse.

Bekijk ook de handige tip van NEFF Chef Andy om je stoomovens schoon te maken:

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Dit is niet erg. Om te voorkomen dat vocht in de afzuiging komt, is er een afvoer naar een overloopreservoir dat onderaan de kookplaat zit. Hier kan in totaal ±700ml in.           

Filters zijn makkelijk schoon te maken of te vervangen. Ze zijn bereikbaar via de bovenkant van de kookplaat. 

De kookplaat kan zowel recirculeren als worden afgevoerd naar buiten. Bij recirculeren kan de kookplaat vrij uitblazen achter de keukenkasten of afgevoerd worden en uitblazen tegen de plint. Voor afvoer naar buiten kunt u met buizen de kookplaatafzuiging aansluiten naar buiten.

De afzuiging werkt net zo goed als een conventionele afzuiging. De motor moet hier wel harder voor werken en maakt dus wat meer geluid. Dit geluid is echter te dempen zonder verlies van werking.

Voor NEFF is de kookplaat met afzuiging in twee verschillende 80cm brede modellen verkrijgbaar. NEFF heeft ook modellen die vlak integreerbaar zijn.

Inductie

De magnetischeTwistPad®-bediening is een snelle, makkelijke en directe bediening van de kookplaat. Door je vinger op de knop te leggen kies je een kookzone en door de knop te draaien kies je een stand en de kookplaat reageert direct. De TwistPad-knop is makkelijk van de kookplaat te verwijderen voor het schoonmaken en voorkomt dat kinderen de kookplaat kunnen inschakelen.

Inductiekoken zorgt voor een snellere en directe kookervaring. Inductie is echter ook veiliger en makkelijker in schoonmaken omdat er niks op de kookplaat kan inbranden. Warmte ontstaat uitsluitend daar waar het moet: in de bodem van de pan. Het is daardoor zeer efficiënt: ook al is een pan kleiner dan de kookzone, u verbruikt nooit meer energie dan nodig. Daarnaast is koken op inductie snel en nauwkeurig; de temperatuur kan heel precies worden afgesteld. Het is ook een veilige manier van koken, omdat er geen vuur aan te pas komt. Ook is het schoonmaken van de inductieplaat een eenvoudig klusje, het is een glad oppervlak en er kan niks op de kookplaat inbranden.

Afwassen

Zeoliet is een mineraal dat in de natuur voorkomt. Dit mineraal versnelt het droogproces door het grote vocht-absorptievermogen van de korrels, waarbij warmte vrijkomt. Dit bespaart tijd én energie.

Een vaatwasser met zeoliet droogt uw vaat beter dan traditionele vaatwasser, omdat de zeolietkorrels vocht opnemen, waarbij warmte vrijkomt. Glazen en kunststof servies komen droog uit de vaatwasser. Door het zeoliet is de vaatwasser ook nog energiezuiniger doordat deze minder energie gebruikt tijdens het drogen.

Koelen en vriezen

Het noFrost luchtcirculatiesysteem leidt vochtige lucht uit de binnenruimte naar buiten en voorkomt rijp- en ijsvorming. Zo hoeft u uw koelkast en vriezer nooit meer te ontdooien! Het systeem behoudt een ideale luchtvochtigheid, heeft een laag energieverbruik en ontdooit zichzelf indien nodig.

Met lowFrost beperkt de koelkast de ijsafzetting tot een minimum en laat het vriesgedeelte veel sneller ontdooien dan conventionele koelkasten. Door de speciaal ontworpen verdamper, die zich buiten het vriesgedeelte bevindt, kan geen rooster meer dichtvriezen. Minder ijsvorming betekent minder vaak en makkelijker ontdooien, wat resulteert in minder energieverbruik.

FreshSafe pro 0 zorgt voor een optimaal behoud van versheid en voedingswaarde. De 0° zone in de koelkast houdt je groente, fruit maar ook vlees en vis tot drie keer langer vers in vergelijking met als je het gewoon in de koelkast legt.­ Niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid wordt perfect beheerst: de bovenste lade heeft een luchtvochtigheid van ca. 50%, ideaal voor het bewaren van vis, vlees, wordt en harde kaas. In de onderste lade heerst een hogere luchtvochtigheid van ca. 95%, optimaal voor het bewaren van groente en fruit.