Afspraak maken

Veelgestelde vragen Bosch


Ovens

De kerntemperatuurmeter van Bosch heeft drie meetpunten: hierdoor wordt de kern van het gerecht heel precies gemeten. Denk aan een groot braadstuk, dat heel zorgvuldig gegaard moet worden. De kerntemperatuurmeter is zelfs geschikt voor de geïntegreerde magnetron en de AddedSteam-functie.

De PerfectBake-sensor voelt aan wanneer het bakproces gereed en het vochtgehalte in de oven op het hoogste niveau is. De sensor meet voortdurend de zuurstofconcentratie in de oven en gebruikt deze om het vochtgehalte te berekenen. De informatie wordt doorgegeven aan het elektronische systeem dat vervolgens het bak- en braadproces nauwkeurig aanpast. De oven geeft zelf aan wanneer het gerecht gereed is. Resultaat: van pizza's tot taarten, alles komt zonder moeite perfect uit de oven. De satéprikker om te zien of je cake al gaar is, kan echt achterwege blijven.

Bij Added Steam voegt de oven ‘gepulseerd’ stoom toe tijdens het bakken. Hierdoor droogt een bakproduct niet uit. Deze functie combineer je met een verwarmingsmethode en de juiste hoeveelheid stoom wordt vrijgegeven. Voor een heerlijk knapperige buitenkant en perfect zachte binnenkant.

Koken met stoom zorgt ervoor dat de vitamines in het product beter bewaard blijven, omdat je minder water gebruikt (waar vitamines in gaan zitten. Er hoeft geen vet of olie te worden gebruikt. Omdat je op meerdere inschuifniveaus verschillende gerechten kunt bereiden zonder geur- of smaakoverdracht, zijn er minder pannen nodig op de kookplaat. De combi-stoomoven. De combi-stoomoven zorgt ook voor heerlijk knapperig voedsel zoals kip of brood, met een knapperige buitenkant en een malse binnenkant.

Regenereren (opwarmen in de stoomoven) is lekkerder en gezonder dan opwarmen in de magnetron: regenereren is een heel zorgvuldige wijze van opwarmen of ontdooien. Met de regenereerstand op je oven voorkomt je dat gerechten uitdrogen en blijft de kwaliteit beter bewaard. Zolang het geen vloeistoffen zijn, is het opwarmen met een stoomoven beter dan met een magnetron. Dit duurt echter wel langer: opwarmen en ontdooien in de magnetron gaat erg snel.

4D-hetelucht zorgt voor een volledige warmteverdeling door de gehele ovenruimte, waardoor het bakproduct gelijkmatig gaart. Hete lucht wordt op deze stand gelijkmatig door de hele ovenruimte gestuwd, waarbij de ventilator geregeld van rotatierichting verandert. Resultaten worden niet langer beïnvloed door de positie waarop je gerechten in de ovenruimte plaatst. Er kunnen zelfs meerdere posities tegelijkertijd worden ingenomen, op welke en hoeveel niveaus je maar wilt, zonder dat de smaken van de gerechten zich mengen.

De EcoClean-wanden zijn katalytische zelfreinigende wanden. Vet en vuilspetters die op deze wanden terechtkomen, verdwijnen vanzelf tijdens het gebruik van je oven. Deze katalytische wand zit vaak achterin de oven en bij sommige modellen ook aan de zij- en bovenkant.

Pyrolyse is een reinigingsstand voor de volledige oven. Het automatische programma gebruikt zeer hoge temperaturen om etensresten tot as te verbranden. Je hoeft na afloop alleen maar een doekje door de oven te halen en je bent al klaar.

Meer informatie over EcoClean en pyrolyse

Koken

De magnetische Bosch PerfectCook-sensor klik je op je pannen. Zo behouden deze de vooraf ingestelde temperatuur, waardoor spatten en overkoken wordt voorkomen. Kijk hier voor meer informatie.

De PerfectFry-functie voorkomt dat je koekenpan te heet wordt door de temperatuur van de pan constant te meten en aan te passen. Doordat de pan steeds op de perfecte temperatuur is, bakt je eten niet aan en verbrandt het niet. Je kunt dus veel gelijkmatiger bakken met een perfect resultaat. Kijk hier voor meer informatie. 

Inductiekoken zorgt voor een snellere en directe kookervaring. Inductie is echter ook veiliger en makkelijker schoon te maken omdat er niks op de kookplaat kan inbranden. Warmte ontstaat uitsluitend daar waar het moet: in de bodem van de pan. Het is daardoor zeer efficiënt: ook al is een pan kleiner dan de kookzone, je verbruikt nooit meer energie dan nodig. Daarnaast is koken op inductie snel en nauwkeurig; de temperatuur kan heel precies worden afgesteld. Het is ook een veilige manier van koken, omdat er geen vuur aan te pas komt. Ook is het schoonmaken van de inductieplaat een eenvoudig klusje, het is een glad oppervlak en er kan niks op de kookplaat inbranden.

Inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Dit is niet erg. Om te voorkomen dat vocht in de afzuiging komt, is er een afvoer naar een overloopreservoir dat onderaan de kookplaat zit. Hier kan in totaal ±700ml in.

Filters zijn makkelijk schoon te maken of te vervangen. Ze zijn bereikbaar via de bovenkant van de kookplaat. 

De kookplaat kan zowel recirculeren als worden afgevoerd naar buiten. Bij recirculeren kan de kookplaat vrij uitblazen achter de keukenkasten of afgevoerd worden en uitblazen tegen de plint. Voor afvoer naar buiten kun je met buizen de kookplaatafzuiging aansluiten naar buiten.

De afzuiging werkt net zo goed als een conventionele afzuiging. De motor moet hier wel harder voor werken en maakt dus wat meer geluid. Dit geluid is echter te dempen zonder verlies van werking.

Voor Bosch zijn er drie verschillende modellen: twee modellen in 80cm en één model in 70cm.

Afzuigkappen

De PerfectAir-functie meet zelf de geur in de afgezogen lucht en past de stand van de afzuigkap automatisch aan op de geur. Zo werkt de afzuiging altijd voldoende en op zijn stilst.

Vaatwasser

Zeoliet is een mineraal dat in de natuur voorkomt. Een vaatwasser met zeoliet droogt je vaat beter dan traditionele vaatwasser, omdat de zeolietkorrels vocht opnemen, waarbij warmte vrijkomt. Glazen en kunststof servies komen droog uit de vaatwasser. Door het zeoliet is de vaatwasser ook nog energiezuiniger doordat deze minder energie gebruikt tijdens het drogen.

Koelen/vriezen

Dankzij VitaFresh blijven producten tot drie keer langer vers dan in een conventionele koelkast. Selecteer met de knopbediening het juiste vochtigheidsniveau voor het soort fruit en groente dat je wilt bewaren. En dankzij de 0°-lade worden ook vis en vlees bij de perfecte temperatuur bewaard.

Het NoFrost luchtcirculatiesysteem leidt vochtige lucht uit de binnenruimte naar buiten en voorkomt rijp- en ijsvorming. Zo hoef je je koelkast en vriezer nooit meer te ontdooien! Het systeem zorgt voor een ideale luchtvochtigheid, heeft een laag energieverbruik en ontdooit zichzelf indien nodig.