Inspiratiehuis - recept - Crumble met rood fruit

Crumble met rood fruit

Crumble met rood fruit,
appel en sinaasappelmascarpone

Benodigdheden

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 12 personen

    Ingrediënten Crumble:

    • 100 g suiker
    • 150 g boter
    • 180 g bloem
    • snufje zout
    • 500 g rood fruit (diepvries)
    • 3 jonagold appels
    • 100 g suiker

     

    Ingrediënten Mascarpone:

    • 500 g mascarpone
    • Schil van 1 sinaasappel
    • 1 vanillestokje
    • 2 el suiker
    • 2 el Cointreau

Bereiding

Bereidingswijze Crumble:

  1. Verwarm de oven voor op 180℃ hete lucht (optioneel met stoomtoevoeging) ¹.
  2. Smelt de boter.
  3. Doe de suiker, boter, bloem en zout in een grote kom en meng met de vingertoppen tot er een kruimige massa ontstaat. Kneed niet te lang het deeg moet kruimelig blijven.
  4. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes, het rode fruit en de suiker grondig door elkaar en doe het geheel in een met bakpapier beklede ovenplaat of taartvorm.
  5. Verdeel de crumble over het fruit en bak de taart in 20-25 minuten goudbruin.

Bereidingswijze Mascarpone:

  1. Gebruik een zesteur of fijne rasp om de schil van de sinaasappel te raspen.
  2. Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Meng die goed met de Cointreau en de suiker.
  3. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet koel weg tot verder gebruik.

Opmaken en serveren:

Laat de crumble iets afkoelen. Serveer lauwwarm met een bolletje mascarpone ernaast.

Tip:

¹ Zet de stoomtoevoeging van de oven aan en stel in op gering.

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies