Inspiratiehuis - recept - Banana Bread

Banana bread

Banana bread

Benodigdheden

Bereidingstijd

75 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 12 personen

    Ingrediënten:

    • 2 eieren
    • 80 ml karnemelk (gebruik soja melk voor vegan versie)
    • 240 gr geprakte bananen (Gebruik rijpe of het liefst overrijpe bananen)
    • 120 ml plantaardige olie
    • 100 gr suiker
    • 210 gr bloem
    • 1 tl bakpoeder
    • ½ tl zout
    • Poedersuiker
    • Voor de vegan versie mix 80 ml. plantaardige melk met een theelepel appelazijn. Laat dit mengsel 10 minuten staan. Na 10 minuten is de vegan karnemelk klaar.

Bereiding

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C¹
  2. Doe de eieren met de karnemelk in de keukenmachine.
  3. Klop tot goed gemengd en voeg dan al kloppend de olie toe.
  4. Zeef de bloem en het bakpoeder.
  5. Voeg achtereenvolgens suiker, banaan, zout, bloem en bakpoeder toe aan het mengsel.
  6. Draai tot een mooi beslag en doe het dan in een ingevette of met bakpapier beklede vorm.
  7. Zet de vorm in de oven stel de tijd in tussen 50 en 65 minuten ².

Opmaken en serveren:

Haal de cake uit de oven als ze kaar is en laat minimaal 10 minuten afkoelen.

Snijd de cake in plakken en bestuif met poedersuiker.

 Serveer (optioneel) met clotted cream, crème fraiche of slagroom.

Tips:

Bak het Banana bread met de baksensor of handmatig met stoomtoevoeging.

¹ Bij gebruik baksensor, oven instellen op cake. Beslag in de vorm, zonder voorverwarmen in de oven schuiven. Let op: de deur mag tussentijds niet geopend worden.

² Zet de stoomtoevoeging op gering bij handmatig gebruik.

Wij adviseren

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies